Hvorfor er Sacai så hyped?

Hvis du spør noen form for sneakerhead hva det mest interessante sneaker -partnerskapet i 2019 er, vil 90% mest sannsynlig oppgi Sacai X Nike, mens de oppholdene 10% bare lyver. Imidlertid ber det spørsmålet: Hvorfor er dette merket så hyped så vel som hvem som er mesteren bak det hele? Hvis du stiller de nøyaktige nøyaktig de samme spørsmålene, så har du kommet til rett sted!

Bilde via Akira Yamada
Sacai ble grunnlagt tjue år tilbake i 1999, og er hjernen til Chitose Abe. Etter å ha trent tidligere med Comme des Garçons som mønsterkutter under Rei Kawakubo, så vel som senere som medlem av Junya Watanabes stilteam, implementerte den japanske motedesigneren senere elementer av begge etikettene for å produsere sin egen avantgarde-estetikk som vi alle forstår I tillegg til kjærlighet, å tjene henne ros fra slike som Karl Lagerfeld, Suzy Menkes, samt Anna Wintour.

Abe’s stil er kjent for å lage androgyne stykker, og inkluderer å ta to produkter av plagg i tillegg til å integrere dem i en for å lage en sum som er høyere enn delene. Denne unike utsikten tjente sine partnerskap fra markedsgiganter som North Face, Hender Scheme, samt fragmentdesign. Det fanget også interessen til et spesifikt Oregon-basert selskap.

Bilde via Nike
I motsetning til fremtredende tro, var Abes aller første kollaps med Nike virkelig tilbake i 2015 da hun koblet seg sammen med Nikelab -divisjonen deres, og sjekket ut deres omfattende sportsklærarkiv samt omarbeidende stykker for den moderne tiden. Høydepunkter av sorten inkluderer sporjakker, svette, samt løpeutstyr som alle var dekorert med et feminint preg, drysset med frills, snøringer, samt fiskenettmaterialer som virkelig uskarpe linjen mellom sportsklær så vel som high fashion.

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om dette partnerskapet uten å diskutere det ekstremt ettertraktede Sacai x Nikelab Air Max 90. Tilbyr i tre farger, ble skoen tilført foampositt DNA, så vel som reimagined med en unik slip-on-stil, og hedret temaene av uttrykk så vel som fleksibilitet i bevegelse som Sacai er basert på. Mens håndtaket AM90 definitivt forlot markedet, var ingen ganske klar for det som kom fire år senere.

Bilde via Notre
Da bilder av Sacai X Nike Blazer Mid så vel som Sacai X Nike Ldwaffle begynte å surfe i begynnelsen av året, forsto alle oss at sneaker -spillet var i ferd med å endre drastisk. Da han tok dekonstruksjonsmønsteret til et helt nytt nivå, så Abe på de første årene av merkevaren hennes for inspirasjon. Hun tok to tradisjonelle swoosh -silhuetter, og integrerte seg begge for å produsere noe som var ulikt noe der ute, med den tidligere håndteringen av blazeren så vel som dunk så vel som sistnevnte fullstendig fornyet vaffel -dagbruddet så vel som LDV -fusjon.

Fra tungene alle metoden til mellomsolene, hva som ble doblet så vel som stablet, og ga et utseende som er så unikt som det blir. Mens sneakerheads var raske med å avvise stilen til å begynne med, begynte folk imidlertid sakte, men sikkert begynte å beundre det maksimalistiske utseendet så vel som sammenstøtende farger. Det var snart tydelig at Abe hadde produsert et mesterverk som ble kalt “Pablo Picasso of Sneakers”.

Bilde via Sacai
Etter massevis av forsinkelser samt push -rygg, er den siste Sacai X Nike Blazer Mid innstilt på torsdag 10. oktober i ‘Black’ samt ‘White’ Colourways. For alle typer andre kollaps, ville en forsinkelse av denne størrelsesorden utløst hype for å avta all metoden ned til null, men Chitose Abe forstår nøyaktig hva hun gjør. I et intervju med Mote Business, forklarte hun: “Samlingene mine er bare basert på mine innovative instinkter. Kanskje jeg er en idealist, men jeg er en fast tro på at hvis du lager godt designet produkter til riktig pris som det Virksomheten din er bestemt til å blomstre. ” så vel som det er det som har skjedd.

Vi er fascinert av å se hva som er det neste for Sacai X Nike, men en ting som er sikkert er at det vil gå ned i historiebøkene som et av de mest interessante sneaker -partnerskapene som noen gang er laget. En som tror utenfor boksen så vel som zigs når alle andre zags, det er grunnen til at det er så hyped.

Leave A Comment